Kruisberghoeve: Wasserij, spoelerij, compostering en landbouw

Sla navigatie over

HomeCompostering › Privé

Compostering: Privé

Onze biologisch afbreekbaar groencompost is de ideale natuurlijke bodemverbeteraar voor iedere tuin. De organische materialen, als belangrijkste bestanddeel van onze groencompost, bevorderen een gezonde plantengroei op tal van manieren.

Gebruik onze compost voor: het aanleg van de tuin, het bemesten van uw rozenstruiken of fruitbomen, in uw bloembakken of groentetuin, het bemesten van uw gras,...

Buiten de organische krachten is onze groencompost bovenal milieuvriendelijk. Compost is een recyclage product en reduceert ieder jaar de afvalbergen met tonnen afval. De productie van compost is een relatief energiezuinig proces. Buiten het gebruik van enkele machines na, de aanvoer en afvoer vraagt het verwerken van de groenafval geen bijkomende energie. Daarnaast treffen we in een gezond gecomposteerde bodem duizenden insecten en wormen aan. Deze zijn een deeltje van een reusachtige voedselweb die behoren tot onze ecosysteem.

Voor het afleveren van groenafval uit eigen tuin en het ophalen van onze groencompost voor privé-gebruik, kan iedereen op zaterdag tussen 9u00 en 12u00 bij ons terecht.

Hoeveel compost heeft u nodig?

Tuinaanleg (doorgedreven bodemverbetering met frees)
Schrale of zware grond: 2000 kg per are
Middelmatige vruchtbare grond: 1200 kg per are
Moestuin
Verhogen organische stofgehalte: 10 kg per m2
Jaarlijkse onderhoudsbemesting: 5 kg per m2
Bloemenperken
Afdekken border (laagje van 1 à 2 cm tussen bloemen): 3 kg per m2
Fruitbomen, heesters en hagen
Bodemverbetering en basisbemesting rond de stam en onder de kroon: 5 kg per m2
Gazon
Topdressing (fijn laagje compost in gras): 2 kg per m2