Kruisberghoeve: Wasserij, spoelerij, compostering en landbouw

Sla navigatie over

Home › Spoelerij

Spoelerij

In 1992 begonnen wij voor het eerst met het spoelen van enkel wortelen. Geleidelijk aan is dit uitgegroeid naar niet alleen het spoelen, maar ook het lezen, sorteren en snijden van allerlei landbouwproducten. Momenteel specialiseren wij ons in het spoelen van aardappelen, wortelen, kruiden en schorseneren.

De meeste van deze producten worden gespoeld en ontdaan van grond, loof en stenen. Hierna worden de producten gesneden, gesorteerd, enz. naargelang de verwachting van onze klant.
Als laatste kunnen wij dankzij onze grote opslagcapaciteit de gespoelde producten tijdelijke opslaan om ze van daaruit met een laadcapaciteit van 120 ton per uur in vrachtwagens te laden voor transport.
Vanaf het aanleveren van de geoogste producten tot het afleveren van de gespoelde producten staan wij in voor een verantwoordelijke, nauwkeurige en hygiënische manier van werken zodat de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijft.

Om onze beloften waar te kunnen maken, maken wij gebruik een zelfontworpen spoelinstallatie. Evenredig met de groei van het bedrijf werd deze door de jaren heen aangepast en herwerkt. Alle delen van deze installatie zijn zowel compatibel als individueel bruikbaar, hierdoor kunnen wij ons richten op specifieke producten en wensen van de klant.
Veel afval wat op het land licht komt bij ons terecht. Daarom ontwikkelden wij machines bestand tegen grote stenen, houtblokken, machine onderdelen, gereedschappen,... die zich tussen de geoogste gewassen bevinden. Mochten er toch door omstandigheden stukken veroorzaakt zijn, dan weten wij dit snel op te lossen. Per slot van rekening hebben wij alle machines zelf ontworpen en gemaakt en net daardoor weten wij de oorzaak van de storing snel te vinden.